ВПЕРШЕ В УКРАЇНІ СТВОРЕНО МЕРЕЖУ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОБНИКІВ БУДМАТЕРІАЛІВ

Вперше у будівельній галузі було створено Мережу енергоефективності виробників будматеріалів. Цей захід відбувся 24 квітня у Києві, в конгрес-холі «Президент Готелю».

З ініціативою створення Мережі виступила Всеукраїнська спілка виробників будматеріалів. Цю новацію підтримали відомі підприємства: Завод залізобетонних виробів ПрАТ «ДБК-4», ПрАТ «Бетон Комплекс», ПрАТ «Харківський плитковий завод», Філія ПрАТ «Слобожанська будівельна кераміка» в с. Озера, Філія ПрАТ «Слобожанська будівельна кераміка» в с. Плавинище, ТОВ «Керамейя», ПрАТ «Роздільський керамічний завод», ТОВ «НВП Укрвермикуліт», ТОВ «Обербетон-Інвест», ТОВ «Новомосковський завод залізобетонних та електротехнічних виробів», ФОП Герус Володимир Адамович, ТОВ «Технологія Базальту», ПАТ «Броварський завод залізобетонних конструкцій», ТОВ «НВП «Технологія», ТОВ «Фомольгаут-Полімін».

На урочистій церемонії з нагоди створення Мережі були присутні керівники підприємств, провідні менеджери, голова Держенергоефективності Сергій Савчук, представник Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. З Німеччини приїхали на цю подію Рікардо Кюльхайм, директор проекту «Консультування підприємств щодо енергоефективності» (GIZ), а також менеджер, інженер Дірк Кьовенер (LEEN GmbH). Модерував і виступив зі змістовною доповіддю Іван Салій.

В Україні Мережі енергоефективності стали «в моді» лише нещодавно. Наприклад, торік було створено Мережу енергоефективних підприємств Львівщини, а також Мережу енергоефективних хлібопекарів.

Йдеться про енергетичну модернізацію вітчизняних підприємств на підставі європейського досвіду. І сприяє нам у цьому німецький уряд, який діє через Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ). Зацікавленими партнерами з української сторони виступають Мінекономрозвитку України, Мінрегіонбуд, Держагентство з енергоефективності та енергозбереження України.

І ось сьогодні на цю дорогу також вийшла Всеукраїнська спілка виробників будматеріалів. Отож на теренах країни маємо вже три Мережі. А в Німеччині нині діє 250 Мереж, а до 2020 року їх буде до чотирьохсот. Звичайно, порівняння не на користь України. Варто сказати, що позитивного принесе Мережа будівельним підприємствам. За допомогою фахових консультацій, енергоуадиту, інших заходів виробничники зрозуміють, чи можливо знизити енергоємність виробництва, як ефективно провести його модернізацію, здешевити собівартість продукції, а відтак підвищити конкурентоздатність.

Мережа – своєрідна команда, де обмінюються досвідом, дають поради, консультують, використовують перевірені та успішні рішення задля досягнення енергоефективності, зменшення енергоспоживання.

Фото: «Український репортер»

Леонід БОРИСЕНКО

 

 

 

 

ВСІ НОВИНИ СПІЛКИ »

ВСІ НОВИНИ БУДІВНИЦТВА »

ВСІ АНОНСИ ТА ВАЖЛИВІ ПОДІЇ »