ТППУ – ДІАГНОСТУЄ ПАНДЕМІЮ ПРОМИСЛОВОСТІ

Президент Торгово-промислової палати України Чижиков Геннадій Дмитрович і Перший віце-президент Непран Михайло Іванович хоч і очолюють громадську організацію (без державного фінансування), прискіпливо і професійно виконують доручення Кабміну про надання сертифікатів щодо форс-мажоних обставин спричинених коронавірусною епідемією.

Як Голова Комітету виробників будматеріалів та з питань будівництва при ТППУ та Президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів разом з членом Президії Спілки,  Керуючим власником Девелоперської компанії «ОМОКС» Кулагіним Олексієм Володимировичем звернулися емоційно до терплячого та поважного Непрана Михайла Івановича за деталізацією процедур, необхідного пакету документів для розгляду, адже є пандемія як факт, і які ще потрібні аргументи?

ТППУ відповідально і професійно працює і її висновки обґрунтовані…

На сайті ТППУ є перелік документів та інших вимог щодо засвідчення форс-мажорних обставин. І все ж неймовірна кількість дзвінків та звернень підприємців, так з 13 березня по 17 квітня 2020 року – 7867 дзвінків та 1293 звернення до ТППУ:

https://ucci.org.ua/services/zasvidchennia-fors-mazhornikh-obstavin:

Порядок засвідчення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) встановлюється Торгово-промисловою палатою України та регіональними торгово-промисловими палатами Регламентом засвідчення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили).

Підставою для засвідчення форс-мажорних обставин є наявність однієї або  більше форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили), перелічених у  ст. 14-1 Закону України «Про торгово-промислові палати в Україні» в редакції  від 02.09.2014 року, а також визначених сторонами за договором, контрактом,  угодою, типовим договором, законодавчими, відомчими та/чи іншими нормативними актами, які вплинули на зобов’язання таким чином, що унеможливили його виконання у термін, передбачений відповідно договором,  контрактом, угодою, типовим договором, законодавчими та/чи іншими  нормативними актами.

Форс-мажорні обставини (обставини непереборної сили) засвідчуються за  зверненням суб’єктів господарської діяльності та фізичних осіб по кожному  окремому договору, окремим податковим та/чи іншим зобов’язанням/обов’язком,  виконання яких настало згідно з умовами договору, контракту, угоди,  законодавчих чи інших нормативних актів і виконання яких стало неможливим  через наявність зазначених обставин.  

Заява за встановленою ТПП України формою про засвідчення форс-мажорних  обставин (обставин непереборної сили) (Додатки №№ 1, 2, 3, 4 до Регламенту) подається за підписом керівника підприємства, організації з відбитком печатки підприємства, або за його дорученням -довіреною особою. Заява фізичної особи подається за  її підписом особисто або  за її дорученням-довіреною особою.

До кожної окремої заяви додається окремий комплект документів.

https://ucci.org.ua/dokumienti-dlia-zavantazhiennia

Заявник несе відповідальність за повне та належне оформлення встановленої форми заяви для відповідної категорії заявників, достовірність викладених фактів, наданих документів, доказів, даних, вірність завірених ним копій згідно з чинним законодавством України.

Неналежне та неповне оформлення встановленої форми заяви для відповідної категорії заявників та/або ненадання документів, передбачених у цій заяві, є підставою для залишення заяви без розгляду з повідомленням про це заявника письмово.

Прийнята заява підлягає розгляду залежно від складності й обсягу документів протягом семи робочих днів із дня звернення суб`єкта господарської діяльності та протягом двадцяти одного робочого дня – з дня звернення фізичної особи.

А взагалі потрібно усвідомити: неможливість виконати договірні зобов’язання бізнесом повинна бути взаємно зрозумілою, бо тут є початок і довгий ланцюжок збоїв у підрядників і субпідрядників, постачальників і платників. Тут важлива добра воля партнерів… Усі постраждалі.

Карантин-карантином, а послуги ТППУ затребувані. Засвідчую – тут чемно і аргументовано роз’яснюють, розглядають та надають рекомендації підприємствам і організаціям. І робота працівників ТППУ – то щире служіння економіці, заслуговує на довіру та підтримку.

 

Голова Комітету виробників будматеріалів
та з питань будівництва при ТППУ,
Президент Всеукраїнської спілки
виробників будматеріалів
Іван Салій

 

 

 

ВСІ НОВИНИ СПІЛКИ »

ВСІ НОВИНИ БУДІВНИЦТВА »

ВСІ АНОНСИ ТА ВАЖЛИВІ ПОДІЇ »