Друк

Відповідь Державного агенства з енергоефективності та енергозбереження України на лист Спілки стосовно стану та перспективного розвитку міста Києва

on .

лого спілкаЗвернення видатних сучасників щодо розбудови Києва «без елементарної логіки, інколи без здорового глузду» до лідерів держави та столиці заслуговує на осмислення та широке обговорення....

ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО З ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ
ТА ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ УКРАЇНИ
(Держенергоефективності)
пров. Музейний, 12, м. Київ, 01001

Держенергоефективності розглянуло лист Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів від 08.05.2018 № 28, що надісланий листом Секретаріату Кабінету Міністрів України від 25.05.2018 № 8474/0/2-18 (вх. №260/01/8-18 від 25.05.2018) та, в межах компетенції, повідомляє наступне.

На сьогоднішній день в Україні діє Державна цільова економічна програма енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2020 роки, що затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 01.03.2010 №243 (далі - Програма), в рамках якої передбачено співфінансування з державного бюджету енергоефективних заходів.

Так, за Програмою передбачено відшкодування частини суми залучених кредитів за такими напрямками:

-стимулювання фізичних осіб - індивідуальних власників житла;

-стимулювання населення до придбання котлів з використанням будь-яких видів палива та енергії (за винятком природного газу та електроенергії);

-стимулювання об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) до впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках.

Механізм реалізації Програми та безпосередні цілі кредитування на які поширюється дія Програми визначено Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2011 № 1056.

Принагідно інформуємо, що продовжується робота із залучення місцевої влади до співфінансування заходів з енергоефективності для населення. Станом на 12 червня 2018 року вже прийнято 344 регіональних та місцевих програм підтримки впровадження енергоефективних заходів. Більш детальна інформація розміщена на сайті Держенергоефективності (http://saee.gov.ua/) у розділі «Державна підтримка енергозбереження». Разом з тим, на офіційному веб-сайті Держенергоефективності (http://saee.gov.ua/) працює Інтерактивна карта місцевих програм відшкодування відсотків за «теплими» кредитами», яку можна переглянути на головній сторінці Держенергоефективності, зайшовши в рубрику «Місцева підтримка енергомодернізації житла Інтерактивна карта» або за посиланням (http://saee.gov.ua/uk/programs/map).

Голова Держенергоефективності
С.Савчук

 

Всеукраїнська спілка виробників будматеріалів

03037, м. Київ, а/с 75, e-mail: info@ avbmv.com.ua, spilkavb@ gmail.com, тел. +38044 245-48-39