Друк

ГЕННАДІЙ ЗУБКО: ЗДОЛАТИ КОРУПЦІЮ В БУДІВНИЦТВІ – ПОЛІТИЧНА ВОЛЯ Є !!!

on .

15.08.2018Вперше відбулася серйозна розмова і досить відверта:

Геннадій Зубко несподівано проголосив, що він тепер чітко усвідомив, йому розповіли, що головна проблема в будівництві – корупція.

«Політична воля є, давайте обговоримо!»

День будівельника при «попередниках» відзначали навіть в Палаці «Україна» – вітання вождів, потужний концерт, знатний фуршет.

Тепер – Будівельна палата України на ДБК-4 повномасштабно відзначила, з нагородами лідерів галузі та кращих робітників, і концерт, і застілля – вишукані та гідні.

Та головна подія – в Мінрегіоні, засідання Ради директорів Конфедерації будівельників України. Тут теж були десятки нагород та відзнак. Але...

Вперше відбулася серйозна розмова і досить відверта:

Геннадій Зубко несподівано проголосив, що він тепер чітко усвідомив, йому розповіли, що головна проблема в будівництві – корупція.

«Політична воля є, давайте обговоримо!»

І лідери галузі досить відверто і сміливо заговорили, бо дістали:

1. Містобудівні умови та обмеження раніше отримували швидко і безкоштовно. Тепер такі «доларові» умови, що багато хто не хоче будувати, бо не розуміє за що платити на «вході».

2. Вражаюча зухвалість монополії на підключення до енергопостачання: побудуй і віддай у власність приватним монополістам.

3. Отримання дозволу на будівництво – знову побори, розпочати його неможливо...

4. Введення об'єктів в експлуатацію – раніше дякували і влаштовували урочистості, тепер близько 8 дол. США з одного квадратного метра...

І з кожного, хоч пересічного, хоч знаменитого на усю країну – плати, усі платять і ви заплатите, бо все іде наверх (показують пальцем), тепер – на вибори... Чиї знають, але не кажуть.

Словом, чим більше дерегуляції і нових правильних законів, тим більше корупція. І в регіонах вимагають ще завзятіше, і теж показують пальцем вверх.

В 90-ті лихі були бандити, тепер – це комерція влади – реформаторів. І, дійсно, Держкомстат до сьогодні не оприлюднив статистику за 6 місяців щодо зданого в експлуатацію житла. Не хочуть і не можуть платити, але видавати інвесторам приватним та пільговикам документи на власність – будівельники зобов'язані.

В галузі визріває протест – не здавати об'єкти, не розпочинати будівництво, протистояти корупції, по-майданним «смотрящим» від коаліції ще пошепки, але уже опираються.

Петро Степанович Шилюк, Президент Будівельної палати України, Герой України, по-геройськи за галузь встав, бо члени Палати від нього вимагають боротьби... Він запропонував замість пайової участі 4-5 чи 6% житла передавати місцевій владі як соціальне житло для лікарів, вчителів, силовиків, аби вона, влада, сама у себе отримувала і будівельні обмеження, і дозволи правильні на будівництво, разом будувала, розвивала територіальну громаду, а не примушувала до корупційних дій.

Потужні будівельники вперше наважилися на публічне обговорення «беспредела» в будівництві, але тишком все-таки мені розповіли більше і детальніше... Навіть в південних регіонах, де обмаль будівництва – корупція, безкомпромісна і згубна: як на «вході», так і при завершенні будівництва.

Тепер уже усі усе знають! – тіньових «мерів», архітекторів, «смотрящих»... Поки що прізвищ не називали, бо чекаємо оздоровчих кроків Центральної влади.

«Мое сердце в бинтах», і я дещо оздоровився, бо злегка описав «неописуемое»...

А ще поінформували віце-прем'єра про зловживання владою та агонію на Укрзалізниці...

Далі буде..

Президент Всеукраїнської спілки
виробників будматеріалів
Іван Салій

Всеукраїнська спілка виробників будматеріалів

03037, м. Київ, а/с 75, e-mail: info@ avbmv.com.ua, spilkavb@ gmail.com, тел. +38044 245-48-39