Друк

Перші підсумки роботи заводів ТОВ "Завод ТЕХНО" після зміни інвесторів

on .

4 липня на заводі з виробництва теплоізоляційних матеріалів ТОВ 'Завод ТЕХНО' (Черкаси) відбулася презентація результатів першого півріччя роботи після купівлі компанією Sweetondale (Чехія) трьох заводів в Україні.

За перші півроку роботи після придбання заводу компанією Sweetondale збільшився експорт продукції на європейські ринки. На сьогоднішній день продукція доступна в 11 країнах Євросоюзу (Угорщині, Румунії, Чехії, Латвії, Литві, Естонії, Данії, Норвегії, Фінляндії, Швеції, Італії), а також у Боснії та Герцеговині, Туреччині і Молдавії. При цьому, до 93% всього обороту як і раніше припадає на внутрішній ринок. Найбільша частка експорту припадає на Румунію (3,65% у 2017 році та 2,95% за 5 місяців 2018 року) і Молдавію (4,28% у 2017 році та 3,02% за 5 місяців 2018 року). З приходом іноземних інвестицій, була розширена географія збуту - стали доступними ринки Боснії та Герцеговини, Литви, Латвії, Естонії та Фінляндії.
За словами Тихомира Ліловича, виконавчого директора компанії Sweetondale, розширення ринків збуту стало можливим завдяки відповідності продукції європейським стандартам і продуманій системі оцінки якості. Тихомир Лілович також зазначив, що до кінця 2018 року підприємство планує нарощувати обсяги продукції, що випускається - в 2018 році планується досягти рівня випуску мінераловатної теплоізоляції на двох виробничих лініях в обсязі 103 000 м3. Для порівняння, в 2009 році на одній виробничій лінії виготовлялося 20 268,55 м3. Зростання обсягів і висока технологічність підприємства стали значущими причинами для інтересу з боку західного інвестора.
Презентація результатів першого півріччя відбулася на території заводу ТОВ 'Завод ТЕХНО' (Черкаси), провідного підприємства з виробництва негорючої теплоізоляції у будівельній промисловості України. Завод випускає теплоізоляційні плити, ламельні і звичайні рулони, технічну ізоляцію, вогнезахисні плити, сертифіковані для європейських і українського ринків.
Завод ТОВ 'ТЕХНО' оснащений високотехнологічним обладнанням виробництва Чехії, Німеччини, Словенії, Австрії, Данії і Швейцарії. Якість продукції підтверджується міжнародними сертифікатами ISO 9000:2015, ISO 14001:2015, ISO 18001:2007. У травні 2018 року незалежний аудитор встановив відповідність хімічного складу продукції принципам екологічності та енергоефективності. Було отримано сертифікат EUCEB (European Independent Certification Body) про проходження тестування продукції відповідно до стандарту Європейського Парламенту Note Q of the Regulation (EC) No 1272/2008.
Висока якість продукції досягається завдяки жорсткому автоматизованому контролю основних показників на всіх етапах виробничого процесу - від завантаження і дозування сировини, до отримання розплаву, його формування і пакування кінцевого продукту. Комп'ютерна система управління дозволяє досягати високих показників міцності, низької теплопровідності, забезпечує негорючість і безпеку продукції. Відповідно до світових стандартів, продукція перевіряється за показниками кам'яної сировини, феноло-формальдегідних смол, цільових добавок і пакувального матеріалу, а термін її експлуатації складає 50 років.
"'Завод ТОВ 'ТЕХНО' - провідне підприємство у сфері виробництва і продажів будівельних систем в Україні. Ми культивуємо дбайливе виробництво, приймаємо управлінські рішення з урахуванням довгострокової перспективи, і навіть повітря на підприємстві пронизане політикою поваги до персоналу. Наша головна мета - представляти цінність для споживачів, суспільства і економіки країни. Компанія Sweetondale всіляко сприяє досягненню цієї мети. Можливість розширення географії збуту, вихід української продукції та її закріплення на конкурентних ринках Європи - лише декілька із стратегічних переваг" , - прокоментував Олег Миколайович Ходаковський, генеральний директор ТОВ 'Завод ТЕХНО'.

***
Довідка про компанії:
Компанія Sweetondale заснована у 2012 році Гарі Аланом Штерном. Спочатку він спеціалізувався на інжинірингу і лізингу промислового обладнання. У 2014 році вирішив вийти у виробничий бізнес і став шукати партнерів. У 2015 році відбулися перші переговори між керівництвом ТОВ 'ТЕХНОНІКОЛЬ' і Sweetondale, а в 2017 були досягнуті домовленості про купівлю трьох заводів на території України. Офіційно угода була завершена 16 лютого 2018 року. З цього моменту до складу компанії входить три заводи з виробництва покрівельних і теплоізоляційних матеріалів в Україні:

  • завод з виробництва мінеральної ізоляції м. Черкаси,
  • завод з виробництва полімерної ізоляції,
  • завод з виробництва бітумно-полімерних рулонних матеріалів в м. Кам'янське.

Місія компанії Sweetondale - виробництво будівельних матеріалів, завдяки яким житло стає надійним і довговічним, а будівництво та ремонт із застосуванням технологій і матеріалів буде задоволенням для будівельника і замовника. Три основні принципи компанії:
•задоволеність споживача,
•висока якість продукції,
•екологія і безпека.

Ці принципи визначають стандарти виробництва на кожному підприємстві.
ТОВ 'Завод ТЕХНО' (м. Черкаси) - одне з найбільших підприємств з виробництва теплоізоляційних матеріалів в будівельній промисловості України. Завод розміщується на території 8.5 га, виробнича площа - 2000 кв. м. Площа складів готової продукції - 38 354 кв. м.
Високу оцінку продукція і завод отримали на державних конкурсах і виставках:

  • переможець Всеукраїнського конкурсу якості продукції '100 кращих товарів України',
  • переможець національного етапу 4-го Конкурсу на здобуття премії СНД за досягнення в сфері якості продукції та послуг.

Завод удостоєний почесними нагородами від Конфедерації будівельників України, Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України.

Всеукраїнська спілка виробників будматеріалів

03037, м. Київ, а/с 75, e-mail: info@ avbmv.com.ua, spilkavb@ gmail.com, тел. +38044 245-48-39