ПРЕЗИДЕНТ СПІЛКИ ІВАН САЛІЙ ПРИЙНЯВ УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ КРУГЛОГО СТОЛУ КБУ «КОНФЛІКТИ В БУДІВНИЦТВІ. АЛЬТЕРНАТИВНІ МЕХАНІЗМИ ЇХ ЗАКОННОГО ВИРІШЕННЯ. ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ». 24.01.2019

Вітаю Віталія Грусевича, виконавчого директора, який виніс таку тематику на публічне обговорення юристів КБУ та юристів зі сторони. 

Тренд конфедерації від юристів: громадськість, активісти, псевдоактивісти, і щоби їм протистояти, потрібно розробити мега-план корпоративної безпеки, мати опитування мешканців (насправді лише до 2% мешканців турбує проблематика «сліпих» активістів тощо), наймати команду з акцентом: «Кращі консультанти дешевими не бувають» і мати безпідставну віру в правоохоронні органи, які і супроводжуватимуть будівельну техніку і забезпечать охорону…

Тому емоційний та вистражданий виступ керуючого власника девелоперської компанії «ОМОКС» Олексія Володимировича Кулагіна – був не зовсім почутий – тут два-три роки суди О. Кулагін виграє, але боротьба з «клептоманами» нескінченна, бо бізнес хочуть відібрати, поділити, відчужити…

Я щиро співчуваю і підтримую О. Кулагіна в його неймовірному протистоянні саме адміністративним і правоохоронним органам.

Не обговорювалось, як протистояти силовикам, «смотрящим» при державних органах і вкотре реформованій ДАБІ – породженню Мінрегіону. А саме тут ключ як виникнення, так і розв’язання конфліктів в будівництві.
В основі – неповага до ініціативи і таланту забудовника, девелопера, генпідрядника: в наших шкурних реаліях вони ще й будують. Хто будує заводи і нерухомість – герої нашого часу.

Здається, наступлять оздоровчі дії в Державної архітектурно-будівельної інспекції… Чекаємо публічного підтвердження від забудовників… В Київраді шкідлива звичка з’являється розривати договір оренди на землю, а фактично руйнація бізнесу і т.д.. Знов – нехтування зробленим і роками запустіння на об’єктах: суди-пересуди, тітушки і PR влади на руїнах…

Тому в Одесу, по розбитій, як кажуть, вщент трасі, Всеукраїнська спілка виробників будматеріалів їде на XXXІI міжнародну виставку по будівництву, новим технологіям і матеріалам «Ваш дім, Одеса» з темою «Україна будує вкрай мало. В Одесі будівельний бум. Генеральна прокуратура, силовики та інновації в будівництві» (21.02.2019).

Ми закликаємо працювати з юристами, журналістами, з органами влади впритул і знаходити компроміси, щоби будувати, бо зупинити, або відібрати бізнес – то злочин, який маскують під закон.
Оздоровлення настане.

Мої останні звернення по справам учасників Спілки до Мінекології та Мінекономіки і підпорядкованих до них державних структур були напрочуд змістовними і результативними.

Невже крига скресла!

Президент Всеукраїнської спілки
виробників будматеріалів
Іван Салій

 

 

 

 

ВСІ НОВИНИ СПІЛКИ »

ВСІ НОВИНИ БУДІВНИЦТВА »

ВСІ АНОНСИ ТА ВАЖЛИВІ ПОДІЇ »